Бүгінгі сабағымызда тамақтану гигенасын сақтаудың маңызы мен асқазан - ішек ауруларының алдын алу жолдарымен таныстық. . "Ауру астан" дегендей, әр адам ішетін ауыз суы мен күнделікті тағамының сапасына көңіл бөлгені жөн.
Асқазан-ішек жолдарының үйлесімді қызметінің бұзылуы әр адамды кемінде бір рет болсада қинағаны сөзсіз. Бұл ауру созылмалы түріне аяқ басқанда, науқас түрлі қиындықтарды өткереді. Пайда болуы. Асқазан-ішек жолдары жұмысының...
Асқазан –ішек ауруларының алдын алу Сабақтың мақсаты : 1. Оқушыларды тамақтану гигиенасы және тамақтанудын жалпы ережелерімен таныстыру 2. « Тәбет» ұғымына түсініктеме беру 3.Асқазан –ішек ауруларының алдын алу жолдары...
Асқазан – ішек ауруларының алдын алу. Автор: Кенжегалиева Венера Нурболатовна.
Асқазан-ішек жолы (АІЖ) — бұл органдар жүйесі, арналған өңдеу және шығару тағам қоректік заттардың сіңу және олардың қан және
Асқазанның созылмалы аурулары көбіне мектепке дейін және мектеп жасында басталады.
Дәріс жоспары (1-ші сағаты) Сұрастыру: негізгі шағымдары
Асқазаным,өт жолдарым ауырып жүр,қалай емдеуге болады.диета айсаңыздар. Бүгінде ел арасында халық емінің